mandag 30. desember 2013
Rislapper
En av juledagene kokte jeg en stor gryte med risengrynsgrøt. Jeg startet tidlig, og kokte opp vann, ris og salt, hadde i melk og kokte opp på nytt, og satte så teflongryten på svak varme. Der sto den lenge, helt til grøten var ferdig og barna sultne. Som planlagt ble det to store porsjoner grøt igjen, som ble til rislapper til frokost neste dag.
Røren til rislapper må lages rett før de skal stekes, ikke som med pannekakerøre som med fordel kan lages dagen før.
2 porsjoner grøt
4 egg
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts kardemomme
3 dl hvetemel
Smør til steking
Jeg stekte rislappene i to stekepanner, tre i hver panne. En stor spiseskje røre has i, og glattes forsiktig utover. De må være helt stekte på undersiden før de kan snus. Denne røren ble til 28 rislapper, som ble spist med sukker eller bringebærsyltetøy på.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar