lørdag 21. desember 2013
Hvitvinstoddy og eplegløgg
Varme, krydrede drikker er veldig enkelt å lage, ser flott ut og smaker godt! Og det lukter jul i hele huset. Her er to varianter, en med alkohol og en uten, begge hentet fra fjorårsjuleutgaven av Maison Mat&Vin.
Eplegløgg
7 dl eplejuice
1 kanelstang
3 stjerneanis
1 ts nellikspiker
1 vaniljestang, frøene skrapes ut
Alt blandes i en kjele og gis et raskt oppkok. Så skal det hele trekke i 10 minutter før krydderet siles av. Jeg siler det hele over i en annen kjele, i mangel av fine punsjboller.
Hvitvinstoddy
1 flaske hvitvin
1 ts nellikspiker
1 kanelstang
1 sitron, skallet rives, og saften presses
100 g rørsukker
Alt unntatt sukkeret blandes og varmes opp på svak varme. Tilsett sukkeret like før blandingen koker opp, og rør til det er oppløst. Pass på at blandingen aldri koker! Sil av krydderet.
Veldig flott å servere dette i vinglass, og ha oliven, lefseruller med parmaskinke/soltørket tomat/snøfrisk, små aspargespaier og rugkjeks med brie og nøttemarmelade til.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar