lørdag 21. desember 2013

Bringebærkjeks


Jeg har laget en annen type bringebærkjeks tidligere, men tror denne vil bli en favoritt. Rask og enkel og lage, og i motsetning til forrige variant, ser man syltetøyet, og det må vel være poenget.

200 g mykt smør
2 1/2 dl sukker
1 egg
5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Bringebærsyltetøy, helst litt fast


Smør og sukker røres hvitt, ha i egg og så det tørre. Lag runde kuler av en liten spiseskje med deig, og sett på papir med god plass mellom. Jeg hadde 16 per brett, tilsammen rundt 40 kaker. Trykk de så ned med tommelen, så det blir en grop i midten. Ha i syltetøy, og stek i 10 min. ved 180 grader. Kakene skal ikke bli helt brune, men kan godt ha fått en liten brun kant ytterst. Det går fint an å ha litt mer syltetøy i når de akkurat er tatt ut av ovnen.

Oppbevaring er jo alltid en utfordring med klissete kaker, jeg har prøvd å legge de lagvis to og to med syltetøysiden mot hverandre, så får vi se hvordan det går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar