fredag 20. januar 2012

Italiensk pizza (nesten)



Dette har blitt en favoritt blant store og små hos oss. Vi lager fire pizzaer, en italiensk-aktig til hvert barn, og en større, med masse grønnsaker på til voksne. På bildet er lillesøsters pizza med kjøttdeig og paprika til venstre, og lillebrors med mais og pepperoni til høyre. Og det viktige er å lage så mye at alle kan spise pizza til frokost lørdag morgen. Kald pizza, grønn te og lørdagsaviser er tingen!

Jeg har begynt å lage en stor deig som holder til tre barnepizzaer, og så en vanlig deig som rekker til en stor. Så steker jeg to og to pizzaer på varmluft, 200 grader i 15 minutter.

4 dl fingervarmt vann
50 g gjær
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
mel til passe deig.

Lag vanlig gjærdeig og la den heve. Kjevle så ut passende pizzaleiver, og ha på ønsket fyll. Kjøttdeig, pepperoni, mais og paprika er gjengangere på barnepizzaene, mens vi har skumle ting som sopp, hvitløk, løk, gulrot, squash og paprika. Vi pleier bare å ha på tomatpure og krydder i tillegg - og så mye ost. Helst en blanding av flere, gjerne med cheddar og mozarella i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar