søndag 1. januar 2012

Havreflarn


100 g meierismør
3 dl store havregryn
1 egg
1 1/2 dl sukker
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Smelt smør og rør havregryn i. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i grynblandingen, hvetemel og bakepulver. Legg røren med skje på bakepapirkledde plater. Jeg brukte en stor teskje med røre til hvert flarn, og fikk plass til tolv på hver plate. Så stekes de midt i ovnen ved 175 grader i rundt 7 minutter. Avkjøles først litt på platen, deretter på rist.

I oppskriften skal man egentlig renskure et kosteskaft, for så å bøye de glovarme havrekjeksene rundt til riktig flarn-fasong. Dette hoppet jeg over, og jeg tror ikke egentlig det hadde så mye å si for smaken. Men kanskje jeg bør kalle de havrekjeks i stedet for flarn?

Disse kan godt lages til andre tider enn jul også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar