onsdag 23. desember 2009

Pepperkakedeig

I flere år har jeg kjøpt ferdig pepperkakedeig, siden hovedpoenget har vært å ha en enkel og barnevennlig deig. Det har kjøpedeigen ikke alltid vært, så i år prøvde jeg meg med en hjemmelaget en. Den viste seg å være svært kjevle-vennlig, og godt var det, siden 1 kg hvetemel resulterte i veldig mye deig.

Her er en halvert porsjon, som holder lenge hvis man ikke baker pepperkakehus.

1,25 dl sukker
1,25 dl sirup
Smeltes sammen over svak varme.

50 g smør
1 ts kanel
1 ts nellik
1 1/2 ts ingefær
Røres i under oppvarmingen. La så det hele kjøle litt ned. Rør i 1 1/2 dl kald melk litt etter litt, bland inn ca. 1/2 ss natron og 500 g hvetemel.

Deigen må stå kaldt over natten.

Kakene stekes ved 200 grader.

Et lurt tips ved pynting er å ta en liten plastpose, fylle i litt melis, knyte igjen, og klippe et lite hull i ene enden. Altså majonespose-metoden. Da klarer selv fire-åringer å ha melis på pepperkakene uten at alt i en omkrets på to meter blir hvitt og klissete.

1 kommentar:

  1. Kanskje jeg får prøve denne oppskriften neste år?

    Jeg har i alle år bakt selv (ymse oppskrifter) og aldri vært fornøyd. I år kjøpte jeg deig på Meny - og det var den beste deigen jeg har kjevlet ut noen gang...

    Ha en riktig god jul!

    SvarSlett