Paideig til stor form:
150 g smør
225 g hvetemel
3-4 ss kaldt vann
Smøret smuldres i melet og bindes sammen med vannet. Klapp deigen ut i paiformen, prikk den med gaffel, og forstek ved 200 grader i ca. 15 min.
2-3 store løk skjæres i skiver, og stekes til de er myke og gyldne, men ikke brune. Ha løken i paiformen.
Fyll:
2 egg
2 eggeplommer
3 dl matfløte
salt
ca. 100 g nyrevet parmesan
Eggeblandingen piskes lett og parmesan tilsettes før alt helles over løken. Legg gjerne noen soltørkede tomater på toppen.
Stekes ved 150 grader i 30-40 min.
Lag gjerne en salat med avokado, vårløk, tomater og bitter salat til.
Denne høres god ut! Du skriver at løken skjæres i skiver - mener du ringer? Lar du "ringen" være halve løkens omkrets, eller deler du den igjen (slik at en ring blir delt i fire)?
SvarSlett