onsdag 23. desember 2009

Serinakaker

Vi baker dobbel porsjon, men lager kakene tydeligvis litt større enn normalt - det blir nemlig akkurat like mange som oppskriften sier det skal bli med en enkel porsjon...

Dobbel porsjon serinakakedeig, til rundt 100 nokså store kaker:

300 g smør
500 g hvetemel
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
200 g sukker
2 egg, sammenvispes

1 egg til pensling
1 pose hakkede mandler og lik mengde perlesukker blandes.

Smøret smuldres i mel, bakepulver og vaniljesukker-blandingen. Sukker blandes i. Egget has i, og deigen arbeides godt sammen.

Trill ut pølser og lag små kuler. Kulene legges på en stekeplate kledd med bakepapir. Dypp gaffelen i sammenvispet egg, trykk kulen flat, og strø på med perlesukker-/mandelblanding.

Stekes ved 180 grader i ca. 10 minutter, og avkjøles på rist.

Smaker visstnok ekstra godt i februar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar