200 g smør, romtemperert
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
4 ss bakekakao
1 eggeplomme
2 ss vann
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Smør, sukker og vaniljesukker røres hvitt. Ha i kakao, eggeplomme og vann. Tilsett mel og bakepulver og bland godt. La deigen ligge iplast i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Del deigen i 5. Rull hver del til fingertykke pølser, nesten like lange som ovnsbrettet. Legg dem på bakepapirkledd ovnsbrett. Klapp pølsene litt flate, og stek dem på midterste rille i 10-12 minutter.
Skjær lengdene straks i ca. 2 cm tykke skiver på skrå.
Avkjøl dem først på platen, så på rist.
Og så kommer den vanskelige delen: Passe på at det er nok igjen til julaften, slik at de kan spises sammen med vaniljeis og skogsbær til dessert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar