lørdag 21. november 2009

Sjokoladekake



6 dl sukker
5 egg
3 ts vaniljesukker
5 ts bakepulver
3 ss kakao
8 dl mel
225 g smeltet smør
2 dl melk

Kle en liten langpanne med bakepapir og smør det godt. Dette er en perfekt porsjon til de vanlige langpannene med lokk.

Sukker og egg røres til eggedosis. Mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao has i vekselvis med melken. Bland i det smeltede smøret til slutt.

Stekes ved 200 grader på nederste rille i ca. 30 min.


Når kaken er avkjølt er det tid for glasur:

60 g smeltet smør
1/2 pakke melis
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
Kaffe til passe tykkelse.

Til en stor langpanne dobles oppskriften.
Og resultatet er en veldig god sjokoladekake, takket være denne oppskriften fra en god venninne!

1 kommentar: