75 g smør
5 dl melk
50 g gjær
75 g sukker
1 ts kardemomme
750 g hvetemel
1 plate kokesjokolade
Smelt smør og ha i melken. Varm til fingervarmt. Ha sukker og gjær i en bolle, og løs opp i smør/melkeblandingen. Ha i kardemomme og hvetemel, og elt til deigen er smidig og slipper bollen. Heves under et rødt og hvitt håndkle i ca. 30 min.
Bak ut omtrent 20-25 boller. Ha en rute kokesjokolade i hver deigklump, og pakk den godt inn slik at det ikke er synlige skjøter. Ellers renner all sjokoladen ut under steking! Bollene etterheves mens ovnen blir varm. Stekes midt i ovnen ved ca. 230-250 grader i rundt 10 minutter. Avkjøles litt, og spises så i godt selskap. Ekstra gode, og mektige, blir sjokoladebollene med kakao til.
Jeg tror jeg spiste den foran til høyre ...
SvarSlettDe ble litt for fort borte, dessverre.
SvarSlett