fredag 11. september 2009

Vegetariske pizzaboller: Oppskrift

Denne oppskriften er min blanding av Ingrid Espelig Hovig og Underbara Clara.

30 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1/2 ts oregano
200 g sammalt hvete, grov
ca. 250 g hvetemel

Smelt smøret og bland melken i. Varm til fingervarmt og rør gjæren ut i melken. Tilsett salt, oregano, sammalt mel og mesteparten av hvetemelet og elt til passe konsistens. [Dvs. at deigen slipper bollen, men aldri fingrene.] Ha i mer hvetemel hvis nødvendig.
La deigen heve til dobbel størrelse under et rødt og hvitt håndkle.



Mens deigen hever finhakkes

1/3 squash
1 løk
1 rød paprika

og så rives

1 gulrot
1/3 gulost

Alt blandes, og krydres med salt, pepper og oregano. Deigen kjevles ut til en firkant [har noen noensinne klart det?], ev. en firkantetlignende formasjon.

En tube Heinz tomatpuré smøres utover, men la en stripe øverst være bar. Fordel så fyllet utover, og rull deigen sammen slik at stripen uten tomatpuré avslutter rullen. Skjær så ca. 2 cm tykke skiver som legges på plater dekket med bakepapir.

Strø litt ekstra ost på toppen, og la pizzabollene heve mens ovnen blir varm og litt lenger. Stekes på nederste rille ved 230 grader i ca. 15 minutter.

Serveres sammen med Darjeeling-te til gode venner, eventuelt grønn te på skogstur.

2 kommentarer:

  1. Så herlig! Denne oppskriften skal jeg definitivt prøve ut til podens syv-års familieselskap i helgen!

    SvarSlett
  2. Da anbefaler jeg å servere de lunkne. Erfaring viser at skumle grønnsaksbiter oppdages bedre når de er kalde.

    Likte bloggen din!

    SvarSlett