[Appelsinen øverst til høyre er egentlig en grapefrukt.
Jeg er litt nysgjerrig på hvordan det ville blitt. Rosa grapefrukt-muffins, anyone?]
125 g smør
2 egg
2 dl sukker
revet skall og saft av 1 pen appelsin
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør, og pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i revet appelsinskall, og appelsinsaft vekselvis med hvetemel/bakepulver. Bland smøret i til slutt. Fordel røren i muffinsformer. Bruk to oppi hverandre av de små, hvite, billige, så renner røren ikke utover. Dette blir rundt 20 små muffins, og rundt 9 store (amerikanske). Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter. Kan til barnebursdager pyntes med hvit melis og Non stop eller seigmenn. Men best uten.
Hvorfor må det være en PEN appelsin?
SvarSlettFordi man skal bruke revet skall i røren. Og da bør det jo være et pent skall?
SvarSlettHvordan ser man om appelsinen var pen etter at den er revet? :)
SvarSlettJon: Den skal være pen FØR riving. Da blir det jo pent det som havner i muffinsene, ikke sant? Pene muffins er viktig!
SvarSlett