onsdag 12. mars 2014
Kanelboller med brunt sukker
Her brukte jeg den gode bolleoppskriften som jeg fikk av en kollega. Planen var å lage kanelsnurrer, men litt dårlig tid før den planlagte venninnepikniken til femåringene i det rosa prinsesseteltet, gjorde at det ble den enkle varianten.
Jeg skjevlet deigen ut til et stort rektangel, og smørte på fyllet. Øverst lot jeg det være litt deig uten fyll, til å feste bollene med. Deretter rullet jeg deigen sammen, og skar den opp i skiver. Det ble rundt 35 skiver av denne deigen. De hevet godt på stekeplater, og før steking strødde jeg over perlesukker. Så stekte de i rundt 15 minutter ved 200 grader.
Fyllet gjøres i stand mens bolledeigen hever:
120 g romtemperert smør
2 ss kanel
5 ss brunt sukker
Alt røres godt sammen, og smøres jevnt utover bolledeigen.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar