I dag skal det egentlig være boller med krem, siden det er fastelaven. Men ingen hos oss liker krem, så istedet baker jeg boller med sjokoladefyll. Disse bollene er store, myke og kjempegode!
50 g gjær
150 g smør
6,5 dl helmelk
1,5 dl sukker
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
2 plater kokesjokolade
Smelt smøret i en kjele. Ha i melken, og varm opp til det er fingervarmt. Ha gjæren i bakebollen sammen med sukker og kardemomme. Hell i melk- og smørblandingen, og rør til gjæren er løst opp. Ha så i nesten alt melet, og elt det godt inn (med maskin!).
Ha litt mel på deigen, og la den heve under et håndkle i en time, eller til dobbel størrelse.
Brekk skjokoladeplatene i biter. Den ferdig hevede deigen has på et bakebord med godt med mel, og knas lett. Del så deigen i to, og så hver del i 12 emner. Rull jevne boller, og ha to sjokladebiter i hvert emne. Pass på å lukke deigen veldig godt, og legg bollen med skjøten ned på bakepapiret.
Fordel bollene på tre brett kledd med bakepapir, og la de heve en halv time. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. Bollene må stå litt så de ikke er for varme, men er aller best nesten med en gang!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar