Pai er svært velegnet til å bruke opp rester av ting. I dette tilfellet en hel (!) soltørket tomat, noen sorte oliven og sjalottløk. Dette er en stor paiform, så det blir nesten garantert noe igjen til lunsj dagen etter.
Paideigen kan godt lages lang tid i forveien, og enten oppbevares som deig i kjøleskapet, eller forstekes ferdig på morgenen eller kvelden før. Og husk å ta ut smøret god tid i forveien, så det er mykt når deigen skal lages!
Paideig
230 g hvetemel
200 g mykt smør
3-4 ss kaldt vann
Smøret smuldres i melet, og vann has i slik at deigen akkurat henger sammen og blir smidig. Så trykkes deigen ut i paiformen, pass på at den ikke blir for tykk i overgangen mellom bunn og sider. Prikk deigen overalt med en gaffel, og forstek ved 200 grader i 15 minutter.
Fyll
4 sjalottløk
1 rødløk
100 g fetaost
Soltørket tomat
Sort oliven (uten sten)
Løk og soltørket tomat skjæres i tynne skiver, og has i paiskallet sammen med fetaost og oliven. Jeg steker ikke løken først, da blir det litt mer tekstur på paien.
3 dl matfløte
2 eggeplommer
3 egg
Salt
Pepper
Revet parmesan (gjerne mye)
Egg, fløte, krydder og parmesan vispes sammen, og has over fetaost/løk-blandingen.
Stekes ved 150 grader midt i ovnen i drøye 40 minutter. Paien blir best hvis den får avkjølt seg litt før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar