søndag 12. januar 2014

Langpannekake



Dette er en klassisk langpannesjokoladekake, som ble karakterisert som "den beste du har laget" av mine barn. Øverst er den pyntet til juletrefest, mens nederst er den slik majoriteten i familien liker den - uten glasur. Vanligvis lager jeg sjokoladekaker i en sånn form med bærelokk til, men denne oppskriften blir for stor for selv de største av den typen, og må lages i en standard langpanne (helst av den dypeste sorten). Oppskriften fikk jeg av en venninne for flere år siden, men lagde den for første gang nå i helgen.




Oppskrift
4 egg
6 dl sukker
9 dl mel
6 dl melk
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss bakekakao
300 g smeltet smør


Lag eggedosis av egg og sukker, og bland i det tørre vekselvis med melk og smør. Ha alt i en langpanne dekket med bakepapir. Stekes på nederste rille ved 200 grader, i ca. 40 minutter.

Glasur
4-5 dl melis
2 ss vaniljesukker
2 ss bakekakao
2 ss smeltet smør
4 ss kald kaffe

Jeg hadde bare glasur på halve kaken, da ble det et tykt lag. Og perlepynten var en vinner på juletrefesten - kaken ble borte lenge før den med kokos.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar