Jeg er nok ikke helt der når det gjelder scones-baking ennå, og leter fortsatt etter den perfekte oppskrift på litt grove scones (krem og syltetøy er ikke helt min greie). Dette er en Ingerid Espelig Hovig-oppskrift fra langt tilbake, som egentlig heter Kneippscones. Vel. Jeg byttet navn og hadde i havregryn, og det ble slett ikke verst!
Oppskriften er som følger, i en litt revidert utgave:
130 g sammalt hvetemel
130 g hvetemel
50 g havregryn
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts sukker
50 g romtemperert smør
2 1/2 dl melk
Smøret smuldres i alt det tørre, melken has i og alt røres raskt sammen. Del den svært løse deigen i fire, form de til tykke runde kaker, som legges på stekebrett med bakepapir under. Del de i fire med et kryss, prikk med en gaffel, og stek i rundt 12 minutter ved 260 grader.
Serveres med te, nylaget appelsin- og grapefruktjuice og god ost.
Disse var kjempegode! Jeg erstattet litt av melken med rapsolje, og malte havregrynene litt i en blender. Takk skal du ha :)
SvarSlettSå bra - og rapsolje hørtes lurt ut!
SvarSlett