tirsdag 6. oktober 2009

Krydderkake


Dette er en kake som både liten og stor liker, den er veldig enkel å lage (men det anbefales å ikke ha en baby på armen), og den lages av ingredienser som man stort sett har i skapet. Ihvertfall når du har kjøpt krydderet til første gang. Jeg har laget den med ekstra-lett-melk-med-D-vitamin i mangel på matfløte, og det går helt fint. Den kan også med fordel lages dagen før, eller flere dager før, og oppbevares i tett boks eller under plastfolie på kjøkkenbenken.

3 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts ingefær
1 ts kanel
1 ts malt nellik
1 dl matfløte
100 g smeltet smør

Ha bakepapir i bunnen av formen, for eksempel en vanlig rund form, og smør den godt. (Dette er viktig! Den smaker uansett godt, men er ikke like stilig hvis den må graves ut av formen. Jeg har prøvd det.)

Lag eggedosis, ha i mel/krydderblandingen vekselvis med fløten. Ha i smøret til slutt. Stekes ved 175 grader på nederste rille i ca. 45-55 min. Prøv med en kakestikke om den er gjennomstekt.
Og slik blir den!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar