175 g smør
225 g sukker
3 egg
1 1/4 - 1 1/2 dl melk
250 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Sett ovnen på 175 grader, og smør en kakeform på 1 1/2 liter. Ha gjerne bakepapir i bunnen av formen.
Rør smør og sukker hvitt, og tilsett ett og ett egg. Ha i mel og bakepulver, vekselvis med melken.
Ta av en tredjedel av røren, og bland i 2 ss kakao, og spe med ca. 1/2 dl melk til samme konsistens som den lyse røren.
Ha en tredjedel lys røre i formen, så kakaorøren, og til slutt resten av den lyse røren. Trekk en gaffel langs midten av formen (kanskje også langs sidene), helt ned til bunnen.
Stek kaken på nederste rille i 50-60 minutter, eller til det ikke henger løs røre på kakenålen. Avkjøl kaken i formen først. Marmorkaken blir best når den har stått noen dager, da faller den ikke så lett fra hverandre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar