Dette er en klassisk langpannesjokoladekake, som ble karakterisert som "den beste du har laget" av mine barn. Øverst er den pyntet til juletrefest, mens nederst er den slik majoriteten i familien liker den - uten glasur. Vanligvis lager jeg sjokoladekaker i en sånn form med bærelokk til, men denne oppskriften blir for stor for selv de største av den typen, og må lages i en standard langpanne (helst av den dypeste sorten). Oppskriften fikk jeg av en venninne for flere år siden, men lagde den for første gang nå i helgen.
4 egg
6 dl sukker
9 dl mel
6 dl melk
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss bakekakao
300 g smeltet smør
Lag eggedosis av egg og sukker, og bland i det tørre vekselvis med melk og smør. Ha alt i en langpanne dekket med bakepapir. Stekes på nederste rille ved 200 grader, i ca. 40 minutter.
Glasur
4-5 dl melis
2 ss vaniljesukker
2 ss bakekakao
2 ss smeltet smør
4 ss kald kaffe
Jeg hadde bare glasur på halve kaken, da ble det et tykt lag. Og perlepynten var en vinner på juletrefesten - kaken ble borte lenge før den med kokos.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar