søndag 2. februar 2014

Vegetarpizza






Vi lager aldri pizza med kjøtt til oss voksne, selv om barna vil ha både pepperoni og kjøttdeig. Denne varianten er absolutt ikke minimalistisk, men er veldig god og mettende, og ekstra god dagen etter - kald med en kopp grønn te til frokost!

Pizzadeig til en stor og tre små

6 dl lunkent vann
1 pk gjær
4 ss olje
1 ts salt
14 dl hvetemel

Gjæren røres ut i det lunkne vannet, og olje, salt og hvetemel blandes i. Hold eventuelt tilbake litt av melet, deigen skal være myk og god. Heves til dobbelt størrelse. Jeg deler så deigen i to ulike deler, den største deler jeg i tre mindre pizzaer, den siste kjevler jeg ut til en stor pizza. De tre små blir med kjøttdeig, pepperoni, mais og paprika, og den store delen blir til en vegetarpizza.

Pizzasaus

Vi gjør det ofte veldig enkelt med pizzasausen, siden vi har såpass mye fyll på. I dag lagde jeg den slik:

1 boks hermetiske tomater
1 dl tomatpure
1/2 dl olivenolje
1/2 dl vann
Salt og pepper
Litt sukker

Alt ble kjørt i blender til en jevn saus.

Fyll

Mens deigen hever, skjærer vi grønnsaker. Vi legger på mye, og utifra et prinsipp om de flateste grønnsakene først.

1/2 squash i skiver
1 gulrot i tynne skiver
4 aromasopp i skiver
1 rød paprika i skiver
1 stor gul løk i skiver, ev. flere små
2 hvitløksbåter, hakket
1 chili, hakket
Oregano
Salt og pepper

Og så topper vi med godt med ost, gjerne en blanding av cheddar og mozarella.

Stekes i varmluftsovn ved 200 grader, i rundt 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar