søndag 23. februar 2014

Ovnsstekte grønnsaker med rosmarin


Ovnsstekte grønnsaker er enkelt, sunt og veldig godt. Vi lager det mye til stekt kylling, med ovnsstekte poteter og matyoughurt med urter og hvitløk i til. Eller til stekt fisk, kalkunfilet eller egentlig hva som helst.

I dag lagde jeg dette - og det ble akkurat nok til to personer:

1 fennikel
1 liten kålrot
2 gulrøtter
1 rødløk
3 hvitløksfedd
noen rosmarinkvaster

Alle grønnsakene vaskes og skrelles, og skjæres i nokså jevne biter. Legg alt i en ildfast form, og ha over olivenolje, og salt og pepper. Rist formen, så grønnsakene blir godt dekket. Stekes midt i ovnen i rundt 40 minutter, ved rundt 200 grader. Grønnsakene skal være møre, men ikke svidd. Blir de ferdige for raskt, er det bare å la de stå på svak varme til resten er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar