søndag 13. april 2014
Pai med spinat og fetaost
En veldig vårlig pai, tilnærmet irrgrønn! Ekstra god med en tomatsalat, hummus og godt brød til.
Paideig til stor paiform
150 g mykt smør
225 g hvetemel
3 ss kaldt vann
Smuldre romtemperert smør i melet, og arbeid det sammen med litt vann til en jevn deig. Kna den utover i paiformen, og jevn den til i bunnen og langs sidene. Stikk overalt med en gaffel, og forstek midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Paiskallet kan godt lages lang tid i forveien.
Fyll
8-10 sjalottløk, hakkes
250 g frossen spinat
150 g fetaost
3 egg
1 dl melk
Reven parmesan
Salt og pepper
Stek sjalottløken i litt olivenolje, og ha den frosne spinaten i. La alt steke til det er tint, men pass på at det ikke blir svidd. Løken skal kun bli myk - og grønn av all spinaten. Krydre med salt og pepper. Fordel fyllet i paiskallet, og bland med fetaosten.
Visp sammen egg, melk, salt og reven parmesan og hell over. Stekes midt i ovnen ved 150 grader i 40 minutter. Pai blir best hvis den avkjøles litt før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar