Sett på Plutti Putti Pott på cd-spilleren. Høyt. Ta frem sirupssnippedeigen som ble laget kvelden før, et gammelt kjevle i heltre, egensydde forklær, og sett i gang!
Deig til sirupssnipper:
1 1/2 dl kremfløte
150 g sirup
150 g sukker
Dette kokes opp i en kjele.
100 g smør has i, og blandingen avkjøles. Sikt så i det tørre.
ca. 450 g hvetemel
1/2 ts malt pepper
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt anis
1/4 ts malt kanel
3/4 ts hornsalt
3/4 ts natron
Ha gjerne i litt mer krydder enn det som står. Og malt anis er helt umulig å finne, så en morter er en god ting.
Bland alt sammen og la deigen så kjølig til neste dag.
Kjevle deigen tynt, skjær ut snipper, og ha på en halv skåldet mandel.
Stekes ved 200 grader i ca. 5 minutter.
Og når alle er ferdige, går det ikke an å få på lokket på kakeboksen...
Skikkelig gode ble de også!
SvarSlett